Харків'янам, які беруть «теплі» кредити, стали більше компенсувати
21 травня 2019 17:42 Економіка
Харків'янам, які беруть «теплі» кредити, стали більше компенсувати Замість відшкодування відсоткової ставки НБУ за кредитами на енергозбереження харків'янам тепер компенсують частину тіла кредиту.

Про це сьогодні, 21 травня, на засіданні комісії з питань житлово-комунального господарства та інженерної інфраструктури міста Харківської міськради повідомив заступник директора Департаменту економіки та комунального майна Дмитро Гармаш.

За його словами, після того як було прийнято рішення компенсувати з міського бюджету не облікову ставку Нацбанку України, як це було раніше, а 10% тіла кредиту для всіх громадян і 20% для багатодітних сімей - програмою скористалися 115 позичальників.

«Програма стала працювати набагато ефективніше. Якщо взяти динаміку з березня 2017 року по квітень 2019 року, коли компенсувалася процентна ставка, сума компенсації склала понад 1 млн грн, а всього за два місяці після внесення змін сума склала близько півмільйона гривень. Відповідно, у нас більше заявок, і ми робимо більш комфортні умови для кредитування жителів міста», - сказав Дмитро Гармаш.

Нагадаємо, що компенсацію на термомодернізацію житла харків'яни можуть отримати в рамках державної програми з утеплення приміщень. Держава компенсує 35% тіла кредиту.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини