Харків'яни зможуть долучитися до творчості Григорія Сковороди
11 вересня 2014 11:12
Харків'яни зможуть долучитися до творчості Григорія Сковороди Культурно-мистецький захід «Сад пісень Сковороди» відбудеться 14 вересня на Харківщині.
Як повідомили організатори, культурно-мистецький захід проводиться в рамках заходів, присвячених святкуванню 300-річчя з дня народження українського філософа і письменника Григорія Сковороди. Цього року захід відзначає своє 5-річчя і пройде на території «холодної Сковородинівської криниці» в Бабаївському лісі в Харківському районі. 

Головна мета заходу - ознайомити населення та гостей області з духовними скарбами Григорія Сковороди, об'єднати людей на основі духовності, любові, доброти і творчості, виступити інформаційним носієм для створення програм відродження духовних цінностей Слобожанщини. 

Гостей свята чекає безперервне дійство сучасного музичного фольклорного і поетичного мистецтва. На різних майданчиках заходу колективи та виконавці демонструватимуть музичний фольклор: авторську музику, обробки та інтерпретації народної пісні, нові напрямки розвитку сучасного фольклорного музичного мистецтва України. Народні майстри проведуть для учасників заходу різноманітні майстер-класи з різних видів декоративно-прикладного мистецтва. 

Для дітей працюватиме ігровий майданчик, на якій фольклорні колективи з Харківської області проведуть майстер-класи з традиційних дитячих ігор і забав Слобожанщини. 

Також в рамках заходу пройде благодійна акція по збору одягу для вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей і проводитиметься збір коштів шляхом продажу продуктів харчування на придбання канцтоварів для дітей переселенців із зони АТО. 

Початок заходу - о 12:00. 
З Харкова до місця проведення культурно-мистецького-заходу «Сад пісень Сковороди» можна доїхати на автобусі №154, який відправляється від ст. м. «Проспект Гагаріна», встати на зупинці «Селище Науковий», звідти пішки, слідуючи за вказівниками, спуститися по «стежці Сковороди» до «криниці Сковороди». 

Довідка. Недалеко від Донецького городища, в Бабаївському лісі, розташований гідрологічний пам'ятник природи місцевого значення, відомий як «Холодна Сковородинівська криниця». В 70-х роках XVIII століття, подорожуючи по Слобожанщині, Григорій Сковорода не раз зупинявся у своїх знайомих в прихарьківській слободі Бабаї. Улюбленим місцем відпочинку і роздумів великого філософа був Бабаєвський ліс. Саме тут Григорій Сковорода створював «Байки Харківські», працював над філософськими трактатами.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини