Харків'янка Оксана Шишкова здобула друге золото на Паралімпіаді в Пекіні
07 березня 2022 16:44 Спорт
Харків'янка Оксана Шишкова здобула друге золото на Паралімпіаді в Пекіні Харківська лижниця та біатлоністка Оксана Шишкова (гайд Андрій Марченко) виборола друге золото на зимових Паралімпійських іграх-2022 у Пекіні.

Зазначимо, Оксана Шишкова виграла золоту медаль Паралімпіади у лижних перегонах для людей із порушенням зору на 15 км. Харків'янка показала час 51,09 хвилини. Це вже друге золото в особистому активі харків'янки на цих змаганнях. Раніше вона виграла біатлонну гонку. 

Як повідомили у Національному олімпійському комітеті України, до нагороди найвищого рівня у біатлонному спринті українська спортсменка, яка виступає серед учасниць із порушенням зору, додала перемогу у лижних перегонах на довгій дистанції класичним стилем.

Зазначимо, що це вже п'яте золото України на Паралімпіаді. Раніше всі медалі найвищого рангу були виграні в парабіатлоні. Першого дня Паралімпіади «золото» у спринті також завоював харків'янин Віталій Лук'яненко.

Нагадаємо, Паралімпіада в Пекіні проходить з 4 по 13 березня. Україна посідає друге місце у медальному заліку Паралімпіади-2022.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини