Хворі на коронавірус можуть проголосувати вдома
21 жовтня 2020 15:37 Суспільство
Хворі на коронавірус можуть проголосувати вдома У Харківській міській раді пояснили, як буде організований виборчий процес під час проведення місцевих виборів 25 жовтня в зв'язку з карантинними обмеженнями.

Згідно з рекомендаціями Кабінету міністрів України, виборці повинні будуть дотримуватися протиепідемічних заходів: перед входом до приміщення обробити руки дезінфікувальними засобами та надіти респіратор або захисну маску. При цьому члени виборчої комісії можуть звернутися до виборця з проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи. Кабмін не рекомендує виборцям брати дітей на виборчі дільниці. Також варто користуватися особистою ручкою під час голосування.

Якщо людина знаходиться на самоізоляції через коронавірус, то вона може проголосувати вдома. Для цього необхідно написати заяву (у довільній формі), докласти медичну довідку від сімейного лікаря або закладу охорони здоров'я і передати до дільничної виборчої комісії. Подати заяву про голосування вдома можна до 20:00 23 жовтня.

Нагадаємо, що Харківська міськрада виділила 3,5 млн грн на забезпечення протиепідемічних заходів на виборчих дільницях під час організації та проведення місцевих виборів. Так, були закуплені антисептики, дезінфектори, щоб обробляти поверхні і проводити прибирання, спеціальні урни для утилізації засобів індивідуального захисту та обмежувальні стрічки для нагадування про соціальну дистанцію.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини