Комунальні служби борються з ожеледдю цілодобово
14 грудня 2020 21:45 Місто
Комунальні служби борються з ожеледдю цілодобово Міські комунальні служби роблять все можливе, щоб прибрати ожеледь з доріг та тротуарів, і знову працюватимуть вночі.

Про це сьогодні, 14 грудня, в програмі «Інформаційний вечір» на телеканалі «Simon» повідомив заступник Харківського міського голови Андрій Руденко.

За його словами, за добу було використано понад 700 тонн піщано-сольової суміші, що в рази більше, ніж просто при снігопаді.

«Зі стихією боремося вже не одну добу. Так, спостерігаються певні складності, бо пісок і сіль, якими ми обробляємо вулиці, змиваються дощем за годину-дві, і все знову перетворюється на лід. Дійсно, є недоліки, але ми в цій ситуації з завданням намагаємося справлятися. Так, у місті забезпечений проїзд, вранці всі дороги були оброблені, своєчасно подані автобуси і міський електротранспорт. З четвертої години ранку ми почали обробку, і дотепер цей процес триває. Близько тисячі семисот двірників посипали тротуари, але дощ не припиняється, тому посипаного, знову ж таки, вистачає на пару годин. Але ми не зупиняємося, чистимо, збиваємо лід, знову посипаємо тротуари, в першу чергу, до зупинок транспорту, до метро, ​​до закладів освіти та охорони здоров'я. Сподіваюся, що харків'яни все ж гідно оцінять працю комунальників, які борються зі стихією вже не першу добу і продовжать це робити вночі», - зазначив Андрій Руденко.

Також він підкреслив, що не тільки комунальні служби відповідають за стан тротуарів і прибудинкових територій. 

«Згідно з правилами благоустрою, наводити лад на закріпленій території має балансоутримувач. Це стосується ОСББ, житлових кооперативів, магазинів, ринків і так далі. Неправильно говорити, що в усьому винні комунальники, адже далеко не всі керівники тих же комерційних об'єктів обробили закріплені території», - повідомив віце-мер.

Андрій Руденко також закликав харків'ян користуватися по можливості громадським транспортом замість особистих автомобілів, щоб зменшити ризик виникнення ДТП на дорогах, а людей старшого віку - не виходити з дому без гострої потреби.

За прогнозами синоптиків, така погода збережеться ще пару днів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини