Масковий режим і дистанція між пасажирами: у Харкові запустили метро
25 травня 2020 11:23 Інфраструктура
Масковий режим і дистанція між пасажирами: у Харкові запустили метро Харківський метрополітен сьогодні, 25 травня, відновив перевезення пасажирів після двомісячного карантину.

Як повідомив журналістам заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євгеній Водовозов, запуск метро після двомісячної перерви пройшов успішно. При цьому кількість пасажирів в метрополітені після ослаблення карантину зменшилася вдвічі.

«Ми запустилися без будь-яких збоїв - це результати роботи тих двох місяців, які ми були на карантині. Весь цей час метрополітен працював, звичайно не в тому обсязі, як раніше, але у нас курсували потяги, це необхідно за технологією, працювала вентиляція, проводилися регламентні роботи тощо», - повідомив Євгеній Водовозов.

Він зазначив, що городяни в підземку допускаються тільки в захисних масках. Їх наявність у пасажирів перевірятимуть співробітники метрополітену та поліції. Як повідомила рядовий поліції Оксана Біликовська, на кожній станції цілодобово чергують один або кілька патрульних. При цьому виводити насильно з метро порушників маскового режиму поліцейські не будуть.

«Нам рекомендується попросити людину вийти з метро і купити маску або скористатися іншими видами транспорту. Ми маски не видаємо. У той же час виводити насильно людей без масок ми не можемо, а можемо тільки попередити їх про небезпеку», - зазначила співробітник поліції.

За словами генерального директора КП «Харківський метрополітен» В'ячеслава Стаматіна, в метрополітені будуть дотримуватися санітарних норм, дезінфекція вагонів проводитиметься чотири рази на добу - всі необхідні засоби для цього підприємством закуплено. Крім того, всі співробітники метрополітену забезпечені термометрами і можуть, у разі підозри на погане самопочуття, перевірити температуру у пасажирів.

«Якщо є підозра або скарги, ми вимірюємо пасажирам температуру і в разі потреби можемо викликати швидку допомогу. Також перед кожною зміною температуру вимірюють усім працівникам метро. Зазначу, що за час карантину серед наших співробітників не було жодного хворого на коронавірус. Була тільки одна підозра, але вона не підтвердилася», - повідомив В'ячеслав Стаматін.

Також він зазначив, що в разі збільшення пасажиропотоку в метро пустять додаткові потяги. Поки ж в цьому необхідності немає.

Зазначимо, що в метро кожні 15 хвилин на станціях звучать оголошення, де нагадують про дотримання масочного режиму і дистанції між пасажирами.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини