Міська влада виступила проти проведення ходи в День міста
14 серпня 2014 15:59
Міська влада виступила проти проведення ходи в День міста Міська влада виступила проти проведення ходи 23 серпня, в День міста, харківськими комуністами та громадським рухом «Юго-Восток».
Відповідне рішення було прийнято 13 серпня на засіданні погоджувальної комісії Харківського міськвиконкому. 

Так, члени комісії розглянули заявку міськкому КПУ про покладання квітів на Меморіалі Слави в Лісопарку з 10:00 до 11:00 та проведення ходи від Дзеркального струменя до пл. Свободи з 17:30 до 18:30, де має відбутися концерт. Схожу заявку подав і громадський рух «Юго-Восток» - з аналогічним часом покладання квітів на Меморіалі і ходою тим же маршрутом з 17:00 до 19:00 з проведенням мітингу і концерту на пл. Свободи. Згідно з першою заявкою, кількість учасників акції мала б скласти 1 тис. чоловік, згідно з другою - 700. 

Комісія не мала заперечень проти участі комуністів та представників громадського руху в покладанні квітів, оскільки в цей час на Меморіалі проводитиметься покладання багатьма установами та організаціями, і максимальна кількість міліції підтримуватиме там громадський порядок. 

У той же час члени комісії рекомендували заявникам не влаштовувати ходу і концерт у зв'язку з напруженою обстановкою в місті та області через проведення антитерористичної операції на Донбасі, оскільки правоохоронцям доводиться виконувати більший обсяг роботи з охорони громадського порядку в Харкові. Крім того, цього дня проходитимуть інші святкові заходи, заплановані Харківською міською радою, що також вимагатиме присутності міліції, що робить дуже складним забезпечення охорони громадського порядку під час ходи та концерту. 

Представники комуністів та руху «Юго-Восток» відмовилися прислухатися до рекомендації погоджувальної комісії. 

У зв'язку з цим Юридичному департаменту доручено підготувати позовну заяву до суду про заборону проведення 23 серпня ходи від Дзеркального струменя до пл. Свободи і проведення там концерту та мітингу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини