На дорогах Харкова працюють понад 140 снігоприбиральних машин (доповнено)
13 січня 2021 10:06 Оперативна інформація
На дорогах Харкова працюють понад 140 снігоприбиральних машин (доповнено) 141 одиниця техніки прибирає сніг сьогодні, 13 січня, на вулицях Харкова.

Про це повідомили у КП «Шляхрембуд».

Вночі та вранці у прибиранні було задіяно 149 автомобілів, з ночі на дороги було висипано 471 куб. м піщано-сольової суміші та 452 т солі.

Як повідомив директор КП «Шляхрембуд» Віталій Бура, машини кілька разів посипали дороги піщано-сольовою сумішшю, щоб не було криги. Планується, що вночі працюватиме 138 машин. Також 156 працівників підприємства розчищають пішохідні переходи.

«Машини прибирають сніг, змітають злежаний сніг і посипають дороги піщано-сольовою сумішшю. На прибирання всього міста після снігопаду за нормативом дається 4-5 годин, але поки сніг не припинився і постійно підсипає. Все це відразу не можемо змітати, оскільки повинні дочекатися, коли збереться 4-5 см. Робота ведеться, і дороги вже посипані по два-три рази», - повідомив Віталій Бура.

Він підкреслив, що ситуація з прибиранням снігу - контрольована. Громадський транспорт по місту курсує. «В першу чергу ми займалися розчищенням під'їздів до швидких, лікарень, де лежать хворі з ковід. Далі рухаємося другорядними, допоміжними дорогами», - повідомив директор підприємства.

Також він зазначив, що прибирання снігу триває, оскільки сніг продовжує йти. За прогнозами синоптиків, до обіду буде йти сніг, а потім - переохолоджений дощ.

Крім того, як повідомили у КП «Харківблагоустрій», станом на 8:00 на прибудинкових територіях сніг прибирають 1365 дворових робочих, у роботах задіяно 45 одиниць техніки та 94 засоби малої механізації. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини