На конференції в Харкові обговорили перспективи альтернативної енергетики
22 травня 2015 15:05 Економіка
На конференції в Харкові обговорили перспективи альтернативної енергетики Міжнародна конференція «Відновлювальні джерела енергії та боротьба зі змінами клімату» відбулася сьогодні, 22 травня, у Харківському національному університеті міського господарства ім. О. Н. Бекетова.

Захід пройшов у рамках Генеральної Асамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи. В ньому взяли участь керівництво Харківської міської ради, представники міст-учасників Асамблеї, вчені вишу.

Як зазначив заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, метою конференції є обмін досвідом та розробка комплексних рішень для впровадження альтернативної енергетики.

«Тема нашої конференції дуже актуальна. Ми дотримуємось європейських тенденцій і звертаємо увагу на екологічні проблеми. Я впевнений, що нинішня конференція дасть практичні результати щодо поліпшення екологічної ситуації в місті», - підкреслив Ігор Терехов.

Він також привітав гостей міста та всіх присутніх від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Під час конференції виступив директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін, який розповів про модернізацію виробництва в Харкові і про новітні технології, які використовуються в місті.

Генеральний консул Німеччини у Донецьку Детлеф Вольтер зазначив, що такі конференції мають практичне значення. Це довів минулорічний українсько-німецький форум з біоенергетики та агробізнесу, за результатами якого для реалізації готується проект. Він також зазначив, що німецькі фахівці консультують українських в цій області, проводять конкурси серед талановитих учених, а найбільш перспективних фахівців запрошують на стажування до Німеччини.

Завідувач кафедри міських та регіональних екосистем університету, професор Фелікс Стольберг у своїй доповіді нагадав, що нетрадиційними джерелами енергії є сонячні батареї, вітрогенератори, біопаливо, біогаз та теплові насоси.

Як повідомив учений, у Харківській області хороші ресурси і потенціал, в першу чергу, з біогазу. Є великий полігон ТПВ в Дергачах і кілька полігонів в області, які можна було б використовувати для альтернативної енергетики. Біогаз також можна отримувати з відходів тваринництва, рослинництва і стічних вод. Він зазначив, що вчені університету в науковій роботі проаналізували можливості Харківщини у сфері альтернативної енергетики і дали свої пропозиції щодо їх використання. За попередніми оцінками, частка нетрадиційних джерел енергії в місті та області може зрости до 10%.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини