На міські маршрути виходить швейцарський трамвай
06 жовтня 2021 15:37 Транспорт
На міські маршрути виходить швейцарський трамвай Меморандум про співпрацю між Харківською міською радою та швейцарською компанією «Stadler» був підписаний сьогодні, 6 жовтня, в ході Міжнародної конференції «Харків: розвиток та інвестиції».

Як повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, одним з напрямків цієї співпраці може стати локалізація виробництва швейцарських трамваїв в Харкові і створення нових робочих місць.

В рамках конференції відбулася презентація сучасного трисекційного трамвая виробництва компанії «Stadler». Раніше компанія надала Харкову трамвай для випробувань, які він успішно пройшов. Свій перший рейс трамвай здійснив сьогодні - від пр. Незалежності до Лісопарку і назад, а з завтрашнього дня він курсуватиме на маршруті №12 та на інших маршрутах.

Після презентації Ігор Терехов зазначив, що міський трамвайний парк потребує оновлення, а електротранспорт від світового лідера з виробництва трамваїв - краще рішення для Харкова.

«Ми зацікавлені в тому, щоб в Харкові були найкращі трамваї. Я дуже сподіваюся, що випускати ми їх будемо у нас в місті. Зараз ми ведемо переговори. На будівництво аналогічного заводу в Білорусі пішло 9 місяців, тому розраховуємо, що протягом року ми і в Харкові матимемо можливість запустити виробництво. Локалізація - це нові робочі місця і податки в міський бюджет», - підкреслив Ігор Терехов.

Також він зазначив, що для Харкова планують закупити трамваї різних розмірів і випускати на маршрути, виходячи з їх пасажиропотоку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини