На площі Конституції встановили камери відеоспостереження
29 січня 2018 15:38 Інфраструктура
На площі Конституції встановили камери відеоспостереження У рамках програми «Безпечне місто» по периметру пл. Конституції встановили відеокамери.

Всього встановлено близько 20 відеокамер. Камери працюють цілодобово, і вся інформація з них надходить у спеціалізований центр, де за всім стежить оператор.

Як повідомив начальник відділу збирання та автоматичної обробки даних КСП «Інженерні мережі» Костянтин Колесов, камери - сучасні і точно передають зображення. Вони працюють у будь-яку погоду - коли йде сніг, дощ, а також при аномально високих або низьких температурах - від 40 градусів морозу до 50 градусів вище нуля.

За його словами, незабаром програмне забезпечення зможе розпізнавати порушників закону.

«Незабаром ми отримаємо оновлення програмного забезпечення, яке дозволить вносити до бази даних громадян, які з якихось причин перебувають у розшуку. Програмне забезпечення зможе розпізнавати їх за оваламами облич», - розповів Костянтин Колесов. 

Нагадаємо, що в Харкові встановлюють системи відеоспостереження для захисту критично важливих об'єктів від загроз різного характеру. Програму «Безпечне місто Харків» затвердили у вересні 2016 року на сесії Харківської міської ради. Виконання програми розраховано терміном до 2020 року і покладено на КСП «Інженерні мережі». Раніше систему відеоспостереження встановили на пл. Свободи.

Зараз фахівці розробляють нові проекти, пов'язані з відео-наглядом, щоб зробити Харків ще безпечнішим.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини