На ринку «Барабашово» реконструюють теплотрасу
10 березня 2023 14:57 ЖКГ
На ринку «Барабашово» реконструюють теплотрасу Реконструкція теплотраси, яка пролягає по території ринку біля ст. м. «Академіка Барабашова», має бути закінчена до кінця березня.

Про це повідомив заступник технічного директора КП «Харківські теплові мережі» Олексій Лука.

За його словами, ця ділянка теплотраси стане резервним варіантом живлення близько 300 багатоповерхівок Північної Салтівки та центру міста від ТЕЦ-3. До війни цю магістраль 10 років фактично не обслуговували через відсутність доступу.

За новим проєктом реконструкції, фахівці прорахували всі можливі проблеми - від близьких грунтових вод до комунікацій метрополітену. Замість старих металевих труб у підготовлені бетонні лотки вкладаються попередньо ізольовані, які мають прослужити без ремонтів щонайменше 40 років. Загальна довжина ділянки, яка потрапила під реконструкцію, складає понад 3 км. Орієнтовний термін завершення робіт - кінець березня. А введення магістралі в експлуатацію відбудеться вже після закінчення опалювального сезону.

Водночас котельні «Північ 2, 3, 4» та МЖК «Інтернаціоналіст», які забезпечують теплом та гарячою водою Північну Салтівку, підуть на реконструкцію.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини