На турфорум до Харкова з'їдуться представники 11 країн
10 травня 2016 14:17 Міжнародне співробітництво
На турфорум до Харкова з'їдуться представники 11 країн 24 делегації з 11 країн світу візьмуть участь у VIII Міжнародному туристичному форумі «Харків: партнерство в туризмі», який пройде 12-13 травня в «Kharkiv Palace Premier Hotel».

Як повідомив сьогодні, 10 травня, в прес-центрі міської ради заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Олексій Понікаровський, мета проведення форуму - обговорення питань, які цікавлять професіоналів в сфері міського туризму, та розвиток контактів з іноземними партнерами.

Кількість іноземних учасників цього року значно зросла. У місто приїдуть фахівці з США, Чехії, Туреччини, Польщі, Латвії, Ізраїлю, Грузії, Великобританії, Болгарії та інших країн. Свій досвід також продемонструють львів'яни, одесити, полтавці.

Обговорення вестиметься за трьома напрямками, а саме: «Тенденції та перспективи розвитку туризму в сучасних умовах», «Освітній туризм», «Маркетинг як фактор розвитку і промоції туристичних продуктів і дестинацій».

«З часу проведення першого форуму змінилася Україна, змінився Харків, але наше вроджене почуття гостинності - незмінно. Харків веде активну міжнародну діяльність, це наша іміджева робота, це спілкування з людьми, показ того, як наше місто перетворюється, живе. Нещодавно ми взяли участь в парламенстікіх слуханнях з питань туризму, і є надія на те, що нарешті буде створено центральний орган виконавчої влади, який би займався туризмом, затверджено стратегію розвитку туризму до 2020 року і національну програму з туризму, яка буде фінансово підкріплена», - зазначив Олексій Понікаровський.

Начальник відділу розвитку туристичної інфраструктури та іміджевих проектів Юлія Згурська зазначила, що розширити географію форуму допомогла плідна робота департаменту, співпраця з містами-побратимами, їхні візити до Харкова, які дали зрозуміти - ситуація в місті спокійна, Харків продовжує розвиватися і готовий проводити такі масштабні заходи.

Як повідомила Юлія Згурська, цього року форум, крім обміну досвідом, порадує й кулінарними шедеврами. Зокрема, свої солодощі представить місто-побратим Газіантеп (Туреччина), який увійшов до списку ЮНЕСКО як столиця гастрономії. Також представники цього південного міста підготували для харків'ян фото-ескпозіцію й майстер-клас з мозаїки (пройде в бальному залі готелю 12 травня з 10:00). Зазначимо, що в Газіантепі є Музей мозаїки, створений з безлічі артефактів епохи еллінізму і Стародавнього Риму.

Відкриття VIII Міжнародного туристичного форуму «Харків: партнерство в туризмі» відубедться о 10:00. З детальною програмою форуму можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини