Насосну станцію в Кулиничах планують запустити до Дня міста
13 березня 2015 15:37 ЖКГ
Насосну станцію в Кулиничах планують запустити до Дня міста Насосну станцію в селищі Кулиничі, яка практично готова до прийому нового обладнання, планують запустити до Дня міста.

Про це сьогодні, 13 березня, на огляді ремонтних робіт повідомив журналістам директор Департаменту комунального господарства Віктор Кітанін. За його словами, роботи з реконструкції станції тривали всю зиму, і зараз почалася друга черга реконструкції. До Дня міста тут побудують напірний каналізаційний колектор довжиною 1 тис. 404 м і самопливний каналізаційний - 735 м.

Як повідомив перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко, половину напірного трубопроводу (704 м) вже проклали і випробували під тиском.

«Ця частина напірного трубопроводу готова до експлуатації. Розчищена траса колектора, облаштовано основу, і вже видно фінал робіт по напірному колектору. Насосна станція практично готова до прийому нового насосного обладнання: розчищені шари мулу, проведена герметизація насосної станції, обв'язування трубопроводу», - повідомив Олександр Коваленко.

За його словами, у Кулиничах залишилося прокласти близько 700 м напірного трубопроводу (у вигляді двох труб), а також придбати і змонтувати обладнання на насосній станції. Після цього стоки від мікрорайону зможуть перекачувати в міські каналізаційні мережі на очищення.

На завершення реконструкції насосної станції в селищі Кулиничі цього року з міського бюджету виділили понад 6,9 млн грн.

Нагадаємо, що реконструкція насосної станції почалася в жовтні 2014 року. Багато років комунальні мережі, які були власністю селищної ради, які не експлуатувалися належним чином, а в їх ремонт не вкладали кошти. Після включення селища в міську межу сесією Харківської міської ради було прийнято рішення про реконструкцію систем водовідведення та водопостачання селища. Загальна вартість запланованих робіт складає більше 18 млн грн. Реконструкція насосної станції вирішить одну з основних проблем селища: каналізаційні стоки перестануть потрапляти в річку Немишля і забруднювати навколишнє середовище.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини