Наступна Генасамблея Асоціації міст-володарів Призу Європи відбудеться в Харкові
15 грудня 2014 16:53 Міжнародне співробітництво
Наступна Генасамблея Асоціації міст-володарів Призу Європи відбудеться в Харкові Наступна Генеральна Асамблея Асоціації міст-володарів Призу Європи пройде в місті Харкові з 21 по 24 травня 2015 року.

Таке рішення ухвалила президія асоціації на минулому в Регенсбурзі (Німеччина) засіданні, в якому взяла участь харківська делегація. Про це сьогодні, 15 грудня, повідомив заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов.

Як зазначив заступник міського голови, проведення в Харкові Генеральної Асамблеї - це величезний кредит довіри, наданий європейською спільнотою Харкову. Він також підкреслив, що такий захід вперше проходитиме в Україні і саме в Харкові. Це свідчить, що місто Харків має величезний авторитет і величезний позитивний імідж на міжнародній арені. «Я думаю, що ця подія дасть потужний імпульс розвитку міжмуніципальних угод, і місто Харків ще раз заявить про себе всьому міжнародному та європейському співтовариству», - підкреслив Ігор Терехов.

Зазначимо, що делегація Харківської міської ради на чолі із заступником міського голови Ігорем Тереховим 12-14 грудня взяла участь у засіданні Президії Асоціації міст-володарів Призу Європи на запрошення обер-бургомістра міста Регенсбурга.

На засіданні були присутні представники 9 міст-членів президії (Анкара, Мюльхайм на Рурі, Дармштадт, Вюрцбург, Санкт-Пельтен, Регенсбург, Марвежоль, Ченстохова і Харків), а також представники Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Під час засідання були визначені основні положення Генеральної Асамблеї асоціації 2015 року, яка пройде в Харкові. Європейські міста одноголосно підтримали запропоновану Харковом тему: «Місцева влада і міжнародне міжмуніципальне співробітництво: значення, тенденції та кращі практики». В рамках цієї теми міста поділяться своїм досвідом у питаннях міського господарства, соціальній сфері і т.д.

Також в рамках Генеральної Асамблеї пройде конференція, присвячена проблемам екології та енергозбереження, і молодіжне засідання, присвячене питанням толерантності.

Зазначимо, Асоціація міст-володарів Призу Європи об'єднує європейські міста, які отримали всі чотири почесні нагороди Ради Європи, включаючи найвищу - Приз Європи, який присуджується за розвиток європейських цінностей та міжнародне співробітництво. З 2011 року Харків веде активну роботу в рамках асоціації і входить до її Президії.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини