Новий генконсул Польщі має намір розвивати з Харковом економічні та освітні зв'язки
06 листопада 2014 14:40 Міжнародне співробітництво
Новий генконсул Польщі має намір розвивати з Харковом економічні та освітні зв'язки Зустріч заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова з Генеральним консулом Польщі в Харкові Станіславом Лукасіком відбулася сьогодні, 6 листопада, в міськраді.
Це перша офіційна зустріч нового генконсула з керівництвом міста. Нагадаємо, попередній генконсул Польщі Ян Гранат склав повноваження близько місяця тому. 

Під час сьогоднішньої зустрічі сторони обговорили шляхи подальшої співпраці між Харковом і Польщею. Ігор Терехов зазначив, що протягом останніх років ця співпраця була дуже тісною як на рівні держави, так і на місцевому рівні, в результаті чого вдалося реалізувати низку спільних програм і проектів. Зокрема, мова йде про взаємодію Харкова з містами-партнерами Варшавою і Познанню. 

В свою чергу, Станіслав Лукасік повідомив, що має намір підтримувати всі починання його попередника, а також налагодити обмін студентами і більш серйозно розвивати економічні зв'язки. 

«Так історично і географічно склалося, що Україна і Польща мають тісні взаємини, і Польща дуже зацікавлена в їх розвитку», - підкреслив генеральний консул. 

Довідка. Станіслав Лукасик народився 2 грудня 1964 року в Кельце (Польща). Працював в різних структурах Міністерства закордонних справ Польщі, радником Посольства Польщі в Росії, радником-міністром. В жовтня 2014 року призначений Генеральним консулом Республіки Польща в Харкові.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини