Нюрнберг передав «Харківським тепловим мережам» потужний генератор
13 грудня 2022 18:26 Міжнародне співробітництво
Нюрнберг передав «Харківським тепловим мережам» потужний генератор КП «Харківські теплові мережі» отримало від німецького міста Нюрнберг потужний генератор для живлення котельні.

Спочатку місто-побратим разом з Асоціацією «Харків-Нюрнберг» пожертвували понад 400 тис. євро на реконструкцію котельні онкоцентру по вул. Гуревича, яку було зруйновано прямим влучанням російського снаряда, а вже в жовтні було підписано новий меморандум з КП «Харківські теплові мережі»  щодо безповоротної фінансової допомоги для постачання дизельного генератора «KOHLER D550».

Як повідомили на підприємстві, подарований генератор вже перебуває на цілодобовому чергуванні на котельні у Слобідському районі, яку попри війну успішно модернізували за проєктом Світового банку. На ній встановили  чотири німецькі котли, оснащені сучасною автоматикою. Усе насосне обладнання, що давно відслужило свій термін експлуатації, також замінили на німецьке з приладами частотного керування. 

«Тепер, завдяки генератору від німецьких побратимів, котельня може працювати навіть під час тривалих віялових або аварійних відключень. І головне - альтернативне живлення дозволить вберегти нове обладнання від жорстких режимів перепадів напруги та тиску в системі», - повідомили на підприємстві. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини