#Обличчя_Харкова. Наталя Сотник – оператор котельні Київської філії КП«ХТМ»
21 грудня 2022 16:33 Обличчя Харкова
#Обличчя_Харкова. Наталя Сотник – оператор котельні Київської філії КП«ХТМ» Наталя Сотник, оператор котельні Київської філії КП «Харківські теплові мережі», повернулася до Харкова з окупованого села Черкаські Тишки та бореться за тепло у будинках харків'ян.

Свою останню довоєнну зміну Наталя Василівна передала 23 лютого, а вже наступного дня її життя змінилося назавжди – розпочалася повномасштабна війна, і Черкаські Тишки, в яких мешкала жінка, майже одразу опинилися в окупації. 

«Стріляли, бомбили страшно. Не було ні світла, ні газу. Варили їжу так: ставили у дворі цеглини і розпалювали вогонь. Чоловіка вбило уламком снаряда  майже в перші дні. Діти виїхали до Прибалтики, а я там більше жити не можу», - розповіла Наталя Сотник.  

Зараз жінка орендує квартиру у Харкові і до села повертатися не хоче. Каже, фактично там і немає села, загинуло дуже багато людей. На щастя, у жінки залишилася улюблена робота, якій вона віддала 44 роки. Вже у вересні Наталю Василівну запросили повернутися до звичного чергування у котельні, яку влітку модернізували. 

Сьогодні Наталя Василівна готується наряджати ялинку, яка вціліла під час березневих обстрілів котельні, та планує відновлення місцевої оранжереї. За словами жінки, квіти померзли взимку, але оранжерею можна відродити. Чого не скажеш про людей, яких уже не можна повернути, та про минуле, яке змінилося назавжди.  

«На жаль, я росіянка. Але тепер моя батьківщина – Україна. Тут я народила дітей, тут вивчилася і працювала, тут поховала чоловіка і тепер тут чекатиму на нашу перемогу! Головне, щоб усім було тепло. Ми ж тут в тилу і маємо допомагати рідному місту», - зазначила Наталя Василівна. 

Нагадаємо, з героями рубрики «Обличчя Харкова» сайту Харківської міської ради можна ознайомитись у соціальних мережах за хештегом #обличчя_Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
    #Обличчя_Харкова. Наталя Сотник – оператор котельні Київської філії КП«ХТМ»
Друкувати
Останні новини