#Обличчя_Харкова. Віра Тонконог - оператор котельні «Північ-2»
26 травня 2023 09:25 Обличчя Харкова
#Обличчя_Харкова. Віра Тонконог - оператор котельні «Північ-2» Оператор котельні «Північ-2» Віра Тонконог у перші дні повномасштабного вторгнення запускала теплове обладнання.

У КП «Харківські теплові мережі» Віра Григорівна працює майже 20 років. У дні масованих обстрілів вона чергувала в котельні: під час повітряної тривоги вимикала котли, а потім знову запускала їх. Від обстрілів ховалась у коридорі між котельнею та теплорозподільною станцією або в підвалі сусіднього будинку, де протягом місяця жила з чоловіком-інвалідом.

На роботу Віра Тонконог виходила до останнього, доки не було ухвалене рішення призунити роботу котельні. Від ворожого обстрілу постраждав і її будинок. Під час одного з бомбардувань волонтери евакуювали Віру Григорівну та її чоловіка з Північної Салтівки.

Коли настав час готуватися до нового опалювального сезону, вона повернулася на роботу. Зараз разом з чоловіком живе в орендованій квартирі. Віра Тонконог сподівається, що після закінчення війни їхній будинок відновлять, і сім'я повернеться додому.

Нагадаємо, з героями рубрики «Обличчя Харкова» сайту Харківської міської ради можна ознайомитись у соціальних мережах за хештегом #обличчя_Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини