Паралімпійці отримають премії міського ради
11 жовтня 2016 10:56 Місто
Паралімпійці отримають премії міського ради Премії Харківської міської ради планують вручити переможцям і призерам XV літніх Паралімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, їх тренерам, а також призеру ХХХІ Олімпійських ігор Богдану Бондаренку.

Про це на засіданні постійної комісії з гуманітарних питань (освіта, культура, духовність, молодіжна політика та спорт) Харківської міськради повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

За його словами, якщо депутати підтримають це рішення, то кошти будуть виділені на найближчій сесії міської ради.

Зокрема, рекордсмену Паралімпіади Максиму Кріпак, який завоював на різних дистанціях п'ять золотих і три срібні медалі, планують виділити 340 тис. грн. Плавцю Максиму Вераксі, який здобув перемогу на дистанції 50 м і отримав дві «бронзи» ​​на дистанції 100 м кролем та брасом - 90 тис. грн. Легкоатлетці Лейлі Аджаметовій, яка стала кращою в спринті на 100 м і прийшла третьою на дистанції 400 м, вручать премію в розмірі 70 тис. грн. Бронзовим призеркам Паралімпіади - плавчині Марині Поддубній, фехтувальниці на візку Євгенії Бреус та призеру в змаганнях з настільного тенісу Марині Литовченко - виділять по 20 тис. грн. Також премію міськради отримає бронзовий призер Олімпійських ігор Богдан Бондаренко і тренери спортсменів.

«На Паралімпіаді в складі збірної команди України виступили 17 харків'ян, які привезли додому 16 медалей. Це гордість нашого міста», - зазначив Олексій Чубаров.

Нагадаємо, що харківські спортсмени удостоєні державних нагород.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини