Питання щодо проспекта Маршала Жукова залишається невирішеним
28 вересня 2021 17:06 Офіційно
Питання щодо проспекта Маршала Жукова залишається невирішеним Харківська міська рада здійсне касаційне оскарження судового рішення щодо питання перейменування пр. Маршала Жукова.

Рішенням Харківської міської ради від 24.02.2021 р. «Про вшанування історичної пам’яті осіб, які брали участь у вигнанні нацистських окупантів з України» вшановано історичну пам’ять особи, яка брала участь у вигнанні нацистських окупантів з України, та відновлено назву об’єкта топоніміки «проспект Маршала Жукова». 

Другий апеляційний адміністративний суд сьогодні, 28 вересня, розглянув апеляційну скаргу Харківської міської ради на рішення Харківського окружного адміністративного суду, яким визнано протиправним та нечинним окремий пункт вказаного рішення міської ради.

Вказану апеляційну скаргу суд залишив без задоволення. У порушення норм чинного законодавства під час розгляду справи суд не надав можливості представникам Харківської міської ради надати пояснення в обсязі, достатньому для обґрунтування апеляційної скарги, неповно дослідив усі обставини у справі та не врахував аргументи та доводи представників міської ради щодо обставин, викладених у скарзі.

У зв’язку з порушенням судом норм чинного законодавства під час розгляду справи, Харківська міська рада здійснить касаційне оскарження судового рішення.

Також на цей час не можна вважати остаточно вирішеним питання щодо статусу об’єкта топоніміки «проспект Маршала Жукова». Це пов’язано з тим, що рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 16.06.2021 р. по іншій справі за позовом Харківської міської ради визнано протиправним та нечинним пункт розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 17.05.2016 р. «Про перейменування об’єктів топоніміки м. Харкова», яким перейменовано об’єкт топоніміки міста Харкова «проспект Маршала Жукова» на «проспект Петра Григоренка».

На теперішній час вказане судове рішення від 16.06.2021 р. є чинним, оскільки апеляційний розгляд справи триває та не завершено.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини