Семен Сирота: Реконструкція музейного балкона ведеться відповідно до проєкту
03 серпня 2021 21:06 Місто
Семен Сирота: Реконструкція музейного балкона ведеться відповідно до проєкту У Харкові реставрують балкон на будівлі Харківського художнього музею.

Нагадаємо, цей балкон обвалився в лютому 2020 року.

Як повідомив сьогодні, 3 серпня, заступник міського голови - директор Департаменту житлово-комунального господарства Семен Сирота, будівельні роботи ведуться в суворій відповідності до проєкту замовника - Департаменту капітального будівництва Харківської облдержадміністрації. Підрядником виступає КП «Харківське ремонтно-будівельне підприємство».

«Проєкт передбачає, що балкон має виглядати так, як він виглядав раніше. Музей, який знаходиться в обласному підпорядкуванні, є пам'ятником архітектури, тому важливо зберегти зовнішній вигляд всього архітектурного ансамблю. Там вже заармована і забетонована балконна плита, заведені балки. З піноблоку зроблена огорожа, потім буде виточуватися балясина. І мені незрозуміла хвиля обурення, яка прокотилася у соцмережах з критикою робіт, що виконуються. Повторюю: роботи ведуться згідно з проєктом замовника, з використанням тих матеріалів, які там вказані, і балкон виглядатиме так, як він і виглядав раніше», - підкреслив Семен Сирота.

За його словами, реконструкцію планують закінчити до Дня міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини