Серед українців найбільше своїм містом пишаються харків'яни - результати опитування
29 квітня 2015 11:39 Місто
Серед українців найбільше своїм містом пишаються харків'яни - результати опитування I Щорічний круглий стіл за участю міських голів України проходить сьогодні, 29 квітня, в Києві.

Захід є частиною програми Міжнародного республіканського інституту з муніципального управління (IRI), яка реалізується за підтримки уряду Канади. За словами директора офісу IRI в Україні Майкла Дракмана, ця програма діятиме три роки і включатиме проведення опитувань громадської думки у сфері муніципального управління, круглих столів за участю міських голів, конференцій та освітніх поїздок.

У ході нинішнього круглого столу були представлені і запропоновані для обговорення результати опитування громадської думки щодо якості муніципального управління, яке проводилося в 22-х містах України. Як повідомив депутат Харківської міської ради Габріель Михайлов, який представляє на круглому столі місто Харків, згідно з опитуванням, Харків вийшов на лідируючі позиції серед інших міст країни. Так, серед усіх жителів України найбільше своїм містом пишаються харків'яни, також більшість опитаних харків'ян задоволені роботою міської ради, комунальних підприємств. Харків також серед лідерів і в питанні комфорту для життя в місті.

«Робота органів місцевого самоврядування визначається, насамперед, не бюджетом міста та не кількістю парків у ньому, а тим, як все це оцінюють городяни. Їхня думка - головний індикатор нашої роботи, і ми працюємо для того, щоб харків'яни пишалися своїм містом. Це опитування підтверджує той факт, що Харків - сприятливе для життя місто. Робота міської ради, її виконавчого комітету, комунальних підприємств та всіх муніципальних установ - в єдиній системі, спрямованій на те, щоб Харків з кожним днем ​​ставав комфортнішим і кращим», - зазначив Габріел Михайлов.

Він повідомив, що соцопитування було проведено на замовлення Міжнародного республіканського інституту. Були опитані респонденти від 18 років і старше, опитування проводилося на 50 дільницях виборчих округів Центрвиборчкому в кожному з 22-х міст. Дані проаналізовані та підготовлено звіти компанією дослідження ринку і громадської думки «Baltic Surveys/The Gallup Organization».

Під час круглого столу його учасники разом з представниками Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента України та галузевими експертами проаналізують хід впровадження реформи децентралізації в Україні, висловлять свою думку про наслідки та вплив прийнятих змін до законодавства, а також внесуть свої пропозиції органам державної влади.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини