Сховища підприємств, які не працюють на повну потужність, підготують для укриття населення
11 вересня 2014 16:27
Сховища підприємств, які не працюють на повну потужність, підготують для укриття населення Сховища підприємств, які не працюють на повну потужність, готуватимуть для укриття громадян, що живуть у найближчих районах. Таку вказівку сьогодні, 11 вересня, під час наради з підготовки укриттів і сховищ для населення дав заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов. 

Він зазначив, що необхідно підготувати ці приміщення, оповістити про них населення і працювати в цьому питанні з керівниками підприємств. Це все необхідно зробити протягом найближчого тижня. 

Як повідомив начальник управління цивільного захисту Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Олександр Пушкарьов, таких об'єктів у Харкові близько 100. Всі вони знаходяться в доброму стані. Він зазначив, що мова не йде про такі підприємства, як, наприклад, завод ім. Малишева, «ФЕД». Роботу з підготовки притулків для населення будуть проводити на підприємствах, які працюють або не на повну потужність або взагалі не працюють і поряд з якими знаходяться густонаселені райони, які практично не мають притулків. За словами Олександра Пушкарьова, до таких відносяться 12 приміщень заводу ім. Шевченко, в яких може розміститися 5 тис. чоловік. 

У той же час, зазначив начальник управління, сховища мають великі комунальні підприємства, такі як КП «Харківводоканал». Сховища є на Безлюдівських і Диканівських очисних спорудах, на Червоношкільній набережній, захисна споруда КП «Харківські теплові мережі» розташована на ТЕЦ-3. КП «Міськелектротранс» має такі споруди на чотирьох депо. Не має укриття КП «КВПВ»​​, у КП «Міськліфт» є найпростіша споруда, призначена для тимчасового укриття працівників. Зараз йде робота з пошуку захисних споруд, яка зможе при необхідності укрити співробітників підприємства.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини