Співробітники міліції провели обшук у парку Горького з порушенням норм закону - адвокат
06 березня 2015 11:24 Місто
Співробітники міліції провели обшук у парку Горького з порушенням норм закону - адвокат Співробітники харківського УБОЗ та слідчого управління ГУ МВС у Харківській області сьогодні, 6 лютого, у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького з порушенням законодавства проводять обшук в будівлі адміністрації парку.

Про це повідомила адвокат Олена Цімбалістенко.

Вона зазначила, що процес проведення обшуку був незаконним, оскільки співробітники міліції порушили низку норм Кримінально-процесуального кодексу, зайшовши в приміщення і почавши проводити слідчі дії, не представившись і не оголосивши посадовим особам визначення судді.

«Вони зайшли до приміщення, незважаючи на заперечення персоналу, оскільки не можна проводити слідчі дії без адвоката. Вони близько години проводили обшук без присутності адвоката, понятих та посадових осіб підприємства. У приміщенні були документи та особисті речі співробітників. У нас є підстави вважати, що в ході цієї години могли як пропасти, і так бути підкинуті документи. Визначення судді було оголошено тільки через годину після початку обшуку. Це пряме порушення закону», - підкреслила Олена Цімбалістенко.

Також вона повідомила, що в ході обшуку викликали головного бухгалтера, її адвоката не пустили. Це теж порушення.

На даний момент обшук триває.

Нагадаємо, вчора Харківський міський голова Геннадій Кернес в інтерв'ю «7-му каналу» зазначив, що перевірки комунальних підприємств з боку прокуратури значно ускладнюють їх роботу і спрямовані на те, щоб дискредитувати їхню діяльність.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини