Світлана Горбунова-Рубан: Це пандемія невакцинованих людей
08 жовтня 2021 15:06 Медицина
Світлана Горбунова-Рубан: Це пандемія невакцинованих людей У більшості випадків на ліжках в інфікційних лікарнях знаходяться невакциновані люди.

Про це сьогодні, 8 жовтня, в прес-центрі міської ради повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, це показує досвід не тільки України, а й інших країн - Франції, Ізраїлю та ін.

Головний лікар Харківської міської клінічної багатопрофільної лікарні №17 Дмитро Черепов зазначив, що, за підрахунками, в лікарню потрапляють на лікування від 1,5 до 3% вакцинованих людей, решта захворілих щеплення не робили.

«Ми не заробили за 1,5 року колективного імунітету, і боремося за це. Була новина в ЗМІ, що в одному невеликому місті з населенням 120 або 150 тисяч осіб вакцинували 95% людей, і сьогодні у них жодне ліжко в лікарні не зайняте ковіднимі хворими», - підкреслив Дмитро Черепов.

Він також повідомив, що в лікарні №17 щеплені від коронавіруса 64% співробітників, 2-3% - невакциновані, решта - перехворіли раніше, і у них ще високий рівень антитіл імуноглобуліну G. Дмитро Черепов підкреслив, що доктор-епедеміолог постійно моніторить колектив, і в разі зниження IgG у когось з медпрацівників - той робить щеплення. Показанням для цього служить наявність антитіл в крові людини менше 6.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини