Тепловики замінять 15 кілометрів внутрішньоквартальних мереж
29 липня 2015 16:58 ЖКГ
Тепловики замінять 15 кілометрів внутрішньоквартальних мереж До початку опалювального сезону в Харкові повинні замінити близько 15 км внутрішньоквартальних тепломереж.

Про це сьогодні, 29 липня, повідомив головний інженер КП «Харківські теплові мережі» Євген Зінченко.

Зараз роботи проходять у Фрунзенському районі, на вул. Ощепкова, 10/1. Тут міняють труби тепло- та гарячого водопостачання загальною протяжністю 200 м. Ці мережі забезпечують теплом 12 житлових будинків. Дана ділянка трубопроводів була прокладена майже 50 років тому, і на теплотрасі через її зношеність постійно траплялися пориви.

За словами Євгена Зінченка, зараз тут кладуть труби з пінополіуретановою ізоляцією, які дозволять знизити втрати тепла вдвічі і збільшити термін експлуатації трубопроводів також практично вдвічі. Сама конструкція також захищена від агресивних хімічних, біохімічних та інших впливів.

Працівники підприємства розповіли, що зараз мешканці довколишніх будинків відчувають певні незручності, оскільки у них немає гарячої води, але її ввімкнуть вже найближчими днями.

Термін завершення робіт - 21 серпня. Гарантія на нові тепломережі - 50 років. Термін окупності витрат на реконструкцію теплотраси - 31 місяць.

Кошти на заміну трубопроводів виділені в рамках інвестиційного проекту Світового банку «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України», який реалізується в Харкові.

Загалом цьогоріч КП «ХТМ» замінить по місту 68 км тепломереж.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини