У БТІ ввели послугу онлайн-перекладача для людей з вадами слуху
19 лютого 2020 10:37 Суспільство
У БТІ ввели послугу онлайн-перекладача для людей з вадами слуху Послугу онлайн-перекладача мови жестів презентували для слабочуючих відвідувачів у КП «БТІ» в Харкові.

Про це на своїй сторінці в «Facebook» повідомив заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот.

Він зазначив, що сьогодні в місті проживає близько 5% людей з вадами слуху, та це не повинно стати перешкодою для комфортного отримання ними різного роду послуг. Спеціально для них на підприємстві впроваджена послуга онлайн-перекладача жестової мови.

«За допомогою спеціального планшета, який знаходиться на стійці рецепції, слабочуючі люди можуть зв'язатися через відеозв'язок з перекладачем. Він і стане сполучною ланкою між адміністратором і клієнтом. Усе просто», - повідомив Олег Дробот.

Він додав, що на сьогоднішній день новий сервіс представлений тільки в КП «БТІ», але в подальшому подібна послуга з'явиться і в інших комунальних закладах Харкова. «Такі планшети повинні з'явитися скрізь, при будь-якому зіткненні людини з містом», - підкреслив віце-мер.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини