У будинку по вулиці Лелюківській побудували першу в районі дахову котельню
08 вересня 2016 12:24 ЖКГ
У будинку по вулиці Лелюківській побудували першу в районі дахову котельню Першу дахову котельню з енергоефективним обладнанням побудували на будинку по вул. Лелюківській, 1-а в Основ'янському районі.

Як повідомив сьогодні, 8 вересня, начальник Основ'янської філії КП «Харківські теплові мережі» Владислав Тимофєєв, це було вкрай необхідно, тому що кілька років будинок просто не опалювався.

«Будинок був відомчий і відносився до Диканівської виправної колонії №12. Років шість тому почали виникати проблеми, які потім загострилися. Колонія припинила подачу тепла. Мабуть, жителі не хотіли платити за їхніми тарифами, які вище, ніж у нашого підприємства. 78 квартир не опалювалися. Люди грілися за допомогою обігрівачів, електрокотлів. 1 жовтня минулого року ми прийняли будинок у комунальну власність, і після прийому міського голови Геннадія Кернеса було прийнято рішення побудувати дахову котельню», - розповів Владислав Тимофєєв.

За його словами, з міського бюджету на ці цілі було виділено 920 тис. грн. На даху будинку виконали ремонт споруди, встановили два котли, насосне обладнання, теплолічильники. Нова техніка дозволила знизити тепловтрати до мінімуму.

«Котельня побудована за останнім словом техніки. Все автоматизовано, дані будуть надходити на наші диспетчерські пункти. Жителі платитимуть лише за те тепло, яке спожили. Ми будемо регулювати температуру в залежності від погоди. Один котел буде в роботі, другий - в резерві. Якщо зима буде дуже холодною, будемо включати відразу обидва», - повідомив начальник теплового району №2 Основ'янської філії Євген Фокін.

За його словами, хоча будинок порівняно новий - 1993 року побудови, робочим ще належить відрегулювати роботу внутрішньобудинкових систем, за якими не було належного догляду. Завершити обладнання котельні планується через два тижні, і вже у новому опалювальному сезоні мешканці будинку будуть з теплом.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини