У Харкові відкрили Українсько-німецький центр безперервної освіти
27 березня 2013 15:10
У Харкові відкрили Українсько-німецький центр безперервної освіти Українсько-німецький центр безперервної освіти відкрили сьогодні, 27 березня, в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія».

У церемонії відкриття взяли участь почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш, представники Генерального консульства ФРН у Донецьку, канцлер Педагогічного університету міста Вайнгартена (Німеччина) Грегор Кутша.

Як зазначив заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Іван Немічев, новий центр допоможе Харкову розвивати зв'язки з Німеччиною. «Тут присутні представники різних організацій, які посприяли створенню такого центру. Завдяки українсько-німецькому центру Харків отримав ще один потужний імпульс для руху до Європи», - підкреслив Іван Немічев.

Почесний консул ФРН Тетяна Гавриш повідомила, що новий центр допоможе розвивати не тільки освітні й культурні, але й ділові зв'язки. «Цей проект готувався дуже довго і ретельно, адже розвиток відносин у сфері науки, культури та освіти - це пріоритет Харкова. Але ми сподіваємося, що цей центр також приноситиме користь бізнесу», - зазначила Тетяна Гавриш.

Як зазначають організатори, цей центр дозволить зміцнити контакти між навчальними закладами України і Німеччини, допоможе учнівській молоді більше дізнатися про культуру іншої країни. Також центр зможе стати платформою для комунікації між представниками бізнесу Харкова та України в цілому і Німеччини. 

Захід пройшов за підтримки Почесного консульства Федеративної Республіки Німеччина в Харкові, ХОГО «МультіКультіУА» та Харківського німецького центру.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини