У Харкові встановлять кілька меморіальних дощок
16 лютого 2012 18:42
У Харкові встановлять кілька меморіальних дощок У Харкові встановлять кілька меморіальних дощок на згадку про видатних жителів міста.

Відповідні клопотання розглянули і схвалили сьогодні, 16 лютого, на засіданні міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища.
Так, з ініціативи Харківського національного медичного університету, меморіальну дошку засновникові Харківського обласного нефроурологічного центру Володимирові Шаповалу встановять ​​по пр. Московському, 195.
Ще одну дошку - видатному фахівцеві в галузі теплоенергетики Павлові Колобкову - установлять на пр. Правди, 7. Цей науковець відомий, зокрема, і тим, що заповів свою колекцію картин відомих майстрів Харківському художньому музею. Ініціювали встановлення дошки в Харківському національному технічному університеті будівництва та архітектури.
Також меморіальну дошку буде встановлено ​​в честь Любові Хавкіної - видатного бібліографа минулого століття. Обласний комітет «Дробицький яр» запропонував встановити дошку на будівлі державної наукової бібліотеки ім. Короленко.
Крім того, топонімічна комісія схвалила встановлення меморіальної дошки легендарному підводникові Ізраїлю Фісановичу на вул. Фісановича, 2. Наприкінці 1990-х років там уже встановили ​​дошку-вказівник. Тепер її хочуть доповнити меморіальною дошкою з текстом, аналогічним текстові на меморіальній дошці Ізраїлю Фісановичу, що її відкрили 31 липня 2011 року по вул. Римарській, 23а - на будинку, де жив військовий.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини