У Каразинській медіашколі пройшло заняття для журналістів-початківців
19 листопада 2021 17:50 Суспільство
У Каразинській медіашколі пройшло заняття для журналістів-початківців Два заходи, об'єднані журналістською тематикою, відбулися сьогодні, 19 листопада, у Північному корпусі Харківського національного університету ім. Каразіна.

У них взяли участь керівники шкільних пресцентрів, лідери учнівського самоврядування, переможці фестивалю шкільних ЗМІ, учасники міських конкурсів, автори медійних проєктів, переможці турніру юних журналістів, школярі.

Спочатку пройшло чергове заняття у Каразинській медіашколі, на якому обговорювалися сучасні тренди у світі медіа, особливості української, шведської та датської журналістики за результатами закордонного відрядження фахівців ХНУ ім. Каразіна тощо.

Після цього, під час практичної частини, в радіостудії університету журналісти-початківці вдосконалювали свої навички інтерв'юерів.

Як розповіла координатор Каразинської медіашколи Ольга Гужва, через цей навчальний заклад пройшло майже 3 тис. школярів, а цього року навчається близько трьохсот.

«Вже шостий рік поспіль Каразинська медіашкола проводить заняття для школярів. Ми вчимо не лише тому, як створювати інформаційний продукт, а й основам медіаграмотності, як протидіяти дезінформації та перевіряти факти на достовірність. Під час навчання наші учні створюють власний медіапродукт - для сайту, відеоблогу, сторінки у «Фейсбук» або «Інстаграм». Основи грамотного виробництва та споживання інформації формуються ще у шкільному віці - ось саме цим ми й займаємося», - зазначила Ольга Гужва.

У рамках заходу також відбулося засідання медіацентру Харківської міської організації учнівського самоврядування, на якому, зокрема, обговорювалася робота міської учнівської газети «Шкільний Харків», проведення ХІ міського фестивалю шкільних ЗМІ у 2022 році, участь у реалізації міжнародних медійних проєктів та програм, які реалізуються в Україні за підтримки Євросоюзу та ЮНІСЕФ.

Довідка. Пресцентр у структурі Харківської міської організації учнівського самоврядування працює з 2010 року (з 2018 року - медіацентр ХМОВД).

У 2011 році з метою розвитку медійної культури школярів Департамент освіти у співпраці з ХНУ ім. Каразіна організував «Школу журналіста». З 2016 року для керівників шкільних пресцентрів та зацікавлених старшокласників розпочала роботу Каразинська медіашкола.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини