У харківських дитсадках відкриють 45 груп і п'ять стадіонів
17 серпня 2017 15:51 Освіта
У харківських дитсадках відкриють 45 груп і п'ять стадіонів 45 нових груп відкриють у дитячих садках Харкова у новому 2017-2018 навчальному році.

Про це сьогодні, 17 серпня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, це дасть можливість створити в дошкільних установах додатково понад 1 тис. нових місць. У всіх групах виконають капітальний ремонт, закуплять нові меблі, обладнання, м'який інвентар. Дев'ять нових груп відкриють в Харкові за рахунок коштів Дитячого фонду «UNICEF». Як повідомила Ольга Деменко, Міністерство освіти і науки України підписало меморандум з міжнародною організацією про допомогу навчальним закладам, де вчаться діти вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей.

Нові групи створять в діючих дошкільних установах і в п'яти нових, які відкриють у Харкові цього року. Так, в місті почнуть працювати чотири дитячих садки (два в Немишлянському районі і по одному в Новобаварському і Слобідському), а також нові дошкільні групи на базі школи №106, яка реорганізована в навчально-виховний комплекс.

«Це нова сучасна ефективна форма роботи з дітьми, яка дозволить зняти соціальну напруженість з нестачею місць у дитячих садках, в даному випадку, в районі вулиці Клочківської», - зазначила Ольга Деменко.

Директор Департаменту освіти підкреслила, що розширення мережі дошкільної освіти з метою зробити його доступним - важливий напрямок роботи міської влади. Тільки за останні 10 років в Харкові відкрили понад 20 нових дитячих садків.

Також в дошкільних установах продовжують заміну дитячих ігрових майданчиків і створення сучасних стадіонів. Зокрема, в цьому році в дитячих садках міста з'являться п'ять нових стадіонів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини