У харківських школах вживаються всі протиепідемічні заходи
18 серпня 2021 16:23 Освіта
У харківських школах вживаються всі протиепідемічні заходи У харківських школах напередодні нового навчального року вживаються всі необхідні протиепідемічні заходи.

Про це сьогодні, 18 серпня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко.

За її словами, на сьогоднішній день Харків знаходиться в «зеленій» зоні, однак у всіх школах приймаються необхідні протиепідемічні заходи.

«Зелена» зона говорить про те, що пандемія існує, а значить - треба зробити так, щоб захворювання не поширювалося. Під час пандемії дитячі садки і школи перебували під ретельним наглядом міської влади. Так, учням, працівникам шкіл і педагогам, які проводили ЗНО, було безкоштовно роздано майже 3 млн масок, були придбані щитки. Також напередодні навчального року за бюджетні кошти будуть придбані миючі та дезінфікуючі засоби, які будуть доставлені в усі навчальні заклади міста», - зазначила Ольга Деменко.

Крім того, за словами директора департаменту, під час процесу навчання вчителі носитимуть захисні маски, приміщення будуть регулярно провітрювати і мити. У школах, як і в минулому навчальному році, прийом їжі буде організований в різний час для різних класів, також будуть використовувати санітайзери і дотримуватися всіх необхідних санітарних норм.

Також вона повідомила, що на сьогоднішній день майже 20% працівників шкіл повністю завершили вакцинацію, 10% - отримали першу дозу вакцини. Але в кожному навчальному закладі ситуація індивідуальна, в деяких школах вакциновано до 50% персоналу.

«У процесі вивчення цього питання ми прийшли до висновку, що не всім вчителям через брак часу і можливості зручно відвідувати загальні пункти вакцинації. Тому, спільно з Департаментом охорони здоров'я, ми проведемо групову вакцинацію для вчителів. Будуть об'єднані дві або три школи, які відвідають медики і проведуть вакцинацію педагогічних працівників в медпунктах навчальних закладів», - пояснила Ольга Деменко.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини