У харківських водоймах можна купатися
19 липня 2016 16:46 Екологія
У харківських водоймах можна купатися Вода у водоймах Харкова придатна для купання, хоча в деяких з них дещо перевищені норми за санітарно-мікробіологічними показниками.

Про це сьогодні, 19 липня, на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив завідувач Харківської міської філії держустанови «Харківський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Володимир Чегодайкін.

Він зазначив, що також в воді зазначається невелике перевищення санітарної норми вмісту заліза, що не є явним протипоказанням для купання і може шкодити здоров'ю в рідкісних випадках, виходячи з особливостей організму людини.

Як повідомив директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач, на території Харкова облаштовано шість рекреаційних зон для відпочинку городян. Це пляжі, розташовані в Олексіївському лугопарку, Журавлівському і Жовтневого гідропарках, на берегах Основ'янської, Безлюдівської та Петренківської водойм. Перед початком літнього сезону в зонах відпочинку були проведені перевірки щодо дотримання Правил благоустрою території. Санітарні паспорти отримали Журавлівський гідропарк, Безлюдівська водойма і Олексіївський лугопарк. На міських водоймах встановлено сім рятувальних постів, які оснащені всім необхідним обладнанням.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини