У Харківському зоопарку підготувалися до зими
06 грудня 2021 14:51 Світ природи
У Харківському зоопарку підготувалися до зими Деякі тварини у Харківському зоопарку перемістилися до зимових вольєрів.

Як повідомили у зоосаді, тепер більшу частину часу слон, бегемот, алігатор, носухи, гієни та японські макаки проводитимуть у критих приміщеннях. При цьому вони продовжуватимуть виходити на прогулянку.

«Якщо погода не критична, практично всі тварини вдень гуляють. Тривалість прогулянок для кожного виду своя. Наприклад, слон повільно втрачає тепло, тому може довго перебувати на вулиці, а мавпи замерзають швидше, хоча для японських макак температура нижче за п'ять градусів досить комфортна», - розповіли в зоопарку.

Також там повідомили, що є тварини, які залишаються у відкритих вольєрах й у зимовий час. Серед них - гривисті барани, плямисті олені, верблюди, рисі, вовки, тигр, єнотовидні собаки та деякі види птахів. У відкритих вольєрах у них є будиночки або навіси з теплими підстилками із соломи та тирси, де тварини можуть сховатися від негоди та зігрітися.

«Особливо добре видно, як утеплилися олені. У них з'явився густий гарний підшерсток. Полегшує збереження тепла й накопичений за літо підшкірний жир. Густіша шерсть виросла і у верблюдів. Вона не продувається навіть за дуже сильного вітру і не пропускає холоду в морози», - пояснили в зоопарку.

Також там повідомили, що у холодну пору року тварин годують частіше та більше. У відсотковому співвідношенні обсяг кормів збільшився приблизно 15-20%.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини