У Харкові дитячий симфонічний оркестр зіграє світові шедеври
02 грудня 2019 17:51 Культура
У Харкові дитячий симфонічний оркестр зіграє світові шедеври Дитячий симфонічний оркестр «Kharkiv Music Fest» 3 грудня разом із камерним оркестром «Nova Sinfonietta» виконає твори світової класичної музики.

У Харківській обласній філармонії відбудеться концерт «Beethoven & Co», який стане фіналом проекту в рамках бюджету участі - «Класика для молоді». Мета проекту - популяризація класичної музики.

У програмі звучатимуть музичні шедеври Людвіга ван Бетховена, Нікколо Паганіні, Сергія Прокоф'єва, Йоганна Штрауса та ін.

Початок концерту - о 17:00.

Місце проведення: Харківська обласна філармонія, Органний зал (вул. Римарська, 21).

Зазначимо, проект «Класика для молоді» є частиною освітньої програми Міжнародного фестивалю «Kharkiv Music Fest», який відбудеться в Харкові з 28 березня по 12 квітня 2020 року. Майданчиками для лекцій-концертів фестивалю стануть шість шкіл Харкова, а саме: № 128, 144, 51, 169, навчально-виховний комплекс «Старт-школа» і гімназія «Очаг». Також до проекту приєдналися п'ять вишів: Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, Харківський гуманітарний університет «Народна українська академія», Харківський національний медичний університет, Харківський національний економічний університет ім. С. Кузнеця і Харківський національний університет міського господарства ім. О. М. Бекетова.

«Шляхи розвитку музичного мистецтва багато в чому залежать від того, наскільки добре поінформованою, зацікавленою і вимогливою буде молода аудиторія, яка відвідає філармонійні зали та оперні театри через кілька років, - зазначає куратор проекту Поліна Кордовська. - Завданням нашого проекту було надати молоді можливість відчути, що світ класичної музики може бути близьким, зрозумілим і не менш захоплюючим, ніж голлівудські блокбастери».

Проект реалізується Громадською організацією «Разом» за сприяння Управління у справах сім'ї та молоді Департаменту у справах молоді та спорту Харківської міської ради.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини