У Харкові готуються до пропуску можливої повені
16 лютого 2018 13:46 ЖКГ
У Харкові готуються до пропуску можливої повені Початок можливої весняної повені на річках басейну річки Сіверський Донець у 2018 році очікується в першій - другій декаді березня.

Про це сьогодні, 16 лютого, йшлося на засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Як повідомив головний інженер КП «Комплекс з експлуатації об'єктів водозниження і зливової каналізації» Володимир Залеський, середні запаси води в сніговому покриві складають від 18 до 33 мм (60-85% норми), глибина промерзання грунту - 10-26 см, а товщина льоду на водоймах міста - від 20 до 25 см. Поточний рівень води на річках області трохи нижче або близький до середніх багаторічних показників, а рівень води в водоймах на території міста - в межах норми. Таким чином, в разі збереження даних умов, високої повені в басейні річки Сіверський Донець очікувати не слід.

Як повідомив Володимир Залеський, підйом рівня води в річках відбуватиметься плавно, без ризиків, і складе від 0,8 до 1,5 м, без значних підтоплень територій. Можливий початок весняного водопілля 2018 року очікується в першій - другій декаді березня. На КП «КВЛК» готуються до пропуску можливої повені. Вже підготовлений план заходів з підготовки гідротехнічних споруд і об'єктів зливової каналізації, обстежені гідротехнічні споруди, виконано поточний ремонт обладнання гребель, технічне обстеження зливостоків, підготовлено насосне обладнання, затверджено склад аварійних ремонтних бригад, укладено договір з гідрометцентром про надання всієї необхідної інформації.

За словами головного інженера КВЛК, для запобігання підтоплень міських територій під час танення снігу розчищено 12 км мереж зливової каналізації, більше 2,5 тис. колодязів, відремонтовано 117 п. м. зливостоків і 467 колодязів, і ця робота продовжиться. Крім того, в 2017 році було побудовано 9 км нових мереж зливової каналізації.

Перший віце-мер Ігор Терехов дав доручення підготувати всі заходи щодо запобігання паводку.

«Ми концентруємо нашу увагу на зливовій каналізації. Сьогодні наші погодні умови не критичні. Рівень сніжного покриву дає підстави говорити про те, що ми спокійно проведемо цей сезон, але все одно я дав доручення, щоб в разі випадіння великої кількості снігу були відпрацьовані всі заходи, щоб Харків впорався з паводком», - зазначив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини