У Харкові хочуть побудувати турецький культурний центр
21 серпня 2017 14:52 Міжнародне співробітництво
У Харкові хочуть побудувати турецький культурний центр Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 21 серпня, провів зустріч з директором Департаменту міжнародного співробітництва муніципалітету Анкари (Туреччина) Рамазаном Кабасакалом.

Турецький гість привітав керівництво міста і всіх харків'ян з прийдешніми Днем міста і Днем Незалежності України.

Також Рамазан Кабасакал зазначив, що Харків все більше користується популярністю в Туреччині: у місті навчається багато турецьких студентів, а підприємці активно відкривають тут бізнес.

«У зв'язку з цим у наших бізнесменів у Харкові виникла ідея побудувати у вас у місті мечеть, яка була б одночасно і турецьким культурним центром, де можна було б ознайомитися з нашою культурою, більше дізнатися про нашу країну. У нас тісні стосунки з Харковом, тому нам потрібно більше дізнаватися один про одного, це допомагатиме нашій співпраці», - зазначив Рамазан Кабасакал.

Ігор Терехов пообіцяв сприяння у цьому питанні і підкреслив, що Харків пов'язують з Анкарою більш ніж партнерські відносини.

«Саме в Харкові в 2010 році мер Анкари передав нам найвищу нагороду Ради Європи - Приз Ради Європи, а також президентство в Асоціації міст-володарів цього призу. Тому нас пов'язують не просто партнерські відносини, а справжня дружба. У багатьох економічних та інфраструктурних питаннях Туреччина є прикладом для наслідування Україні. У вас гарні дороги, функціонують сучасні технологічні лінії у виробництві, працюють потужні туристичні центри, побудовані аеропорти в багатьох містах. Нам цікавий ваш досвід, і ми активно його переймаємо», - зазначив Ігор Терехов.

Наприкінці зустрічі Рамазан Кабасакал передав керівництву Харківської міськради запрошення від мера Анкари відвідати у вересні Туреччину.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини