У Харкові передбачені кошти на лікування катаракти малозабезпеченим громадянам
26 вересня 2022 11:42 Медицина
У Харкові передбачені кошти на лікування катаракти малозабезпеченим громадянам На лікування очей малозабезпеченим мешканцям міста Харкова у 2022 році було виділено 6,5 млн грн із бюджету територіальної громади.
Як повідомили у Департаменті охорони здоров'я, з 1 січня по 1 вересня лікування катаракти отримали 120 харків'ян, лікування препаратом «Айлія» - 58 осіб, а чотирьом пацієнтам провели хірургічне лікування очей методом вітректомії.

Зазначимо, що у Харкові працює комплексна програма «Інновації у пріоритетних напрямках розвитку галузі охорони здоров'я міста Харкова на 2011-2025 роки», яка передбачає лікування очей малозабезпеченим мешканцям міста.

Для внесення до реєстру осіб, які потребують оперативного лікування катаракти з використанням інтраокулярних лінз, придбаних за кошти бюджету тергромади, проведення вітректомії з використанням набору для вітреоретинальної хірургії або лікування очей препаратом «Айлія», придбаним за бюджетні кошти, необхідно звернутися до Харківського міського голови з відповідною заявою, до якої додати копію паспорта (1, 2 та 11 сторінки), а також консультативний висновок лікаря-офтальмолога. Лікування відбувається на базі Міської клінічної лікарні №14 ім. проф. Л. Л. Гіршмана.

У 2021 році лікування катаракти за міською програмою отримали 717 осіб, оперативне лікування очей із використанням наборів для вітреоретинальної хірургії - 55 містян, лікування препаратом «Айлія» - 175 громадян. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини