У Харкові підбили підсумки конкурсу студентських проектів
06 червня 2018 16:24 Освіта
У Харкові підбили підсумки конкурсу студентських проектів 10 студентських проектів здобули перемогу в міському конкурсі «Харків - місто молодіжних ініціатив».

Про це сьогодні, 6 червня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

За його словами, цього року в конкурсі взяли участь 1240 студентів з усіх вишів Харкова. Проекти були представлені в 4 номінаціях: «Розумному місту - креативна молодь», «Рідному Харкову - стабільний розвиток», «Харків - територія успішної кар'єри» та «Харків - місто відкрите, творче, толерантне».

До міського етапу конкурсу увійшли 145 проектів, а в фіналі були представлені 92 роботи. Відбіркові тури конкурсу проходили на базі вищих навчальних закладів міста. За підсумками двох турів експертними радами були визначені 50 кращих проектів. З них 1-е місце присудили 10 працям, ще по 20 проектів посіли 2-е та 3-е місця.

Олексій Чубаров зазначив, що цього року призовий фонд конкурсу був збільшений і склав 700 тис. грн. Так, переможці отримають по 20 тис. грн, за 2-е місце - 15 тис. грн, за 3-е - 10 тис. грн.

«Студенти отримають гарну підмогу, щоб почати реалізовувати свої проекти. Хочу зазначити, що цього року проектна культура і якість проектів, представлених на конкурс, значно зросла. Студентами були охоплені практично всі сфери життєдіяльності міста. Ми впевнені, що подібні конкурси дуже потрібні і важливі для молоді, щоб допомагати їм самореалізовуватися і залишатися у Харкові для того, щоб робити його ще більш успішним і красивим містом», - підкреслив директор департаменту.

Він зазначив, що серед переможців - проекти, спрямовані на розвиток бізнесу, освітні проекти, презентація нових лікарських препаратів тощо.

Урочисте нагородження переможців відбудеться до 25 червня.

Нагадаємо, міський конкурс «Харків - місто молодіжних ініціатив» проводиться в Харкові третій рік за ініціативою Харківського міського голови Геннадія Кернеса. За цей час частина проектів-переможців була успішно реалізована.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини