У Харкові підготували снігоприбиральну техніку
29 листопада 2021 11:35 ЖКГ
У Харкові підготували снігоприбиральну техніку 280 одиниць техніки КП «Доррембуд» готові до роботи у зимовий період.

Про це сьогодні, 29 листопада, повідомив журналістам заступник начальника з експлуатації КП «Доррембуд» Віталій Левін.

За його словами, йдеться про автомобілі «Глобус» для посипання доріг сипучими реагентами та автомобілі «Ford» для очищення снігу. Серед 280 машин 10 одиниць техніки ще працюють у літньому режимі, але достатньо доби, щоб їх переобладнати.

Також Віталій Левін повідомив, що за останні три роки для підприємства придбали близько 15 одиниць нової техніки та обладнання до неї. Заступник начальника з експлуатації підкреслив, що якість прибирання покращилася, оскільки у нових машин марки «Ford» кращі прохідність і швидкість і більше захоплення площі розчищення.

Загалом підприємство обслуговує 1680 км доріг, у тому числі на території приватного сектору. На зиму у місті заготовили 7,5 тис. т солі та 27 тис. куб. м піщано-сольової суміші для висипання на дороги.

«Намагаємося готувати стандартну кількість піску та солі, але все залежить від перепаду температур. Буває, у сніжний період висипаємо 25 тисяч тонн піщано-сольової суміші, а іноді – 10 тисяч тонн», – пояснив Віталій Левін.

Він зазначив, що зазвичай у снігопад міські дороги розчищають близько 130 одиниць техніки вночі та близько 120 машин вдень. Загалом на підприємстві працює близько 400 механізаторів та водіїв, і набір кадрів триває.

«Наступного тижня синоптики обіцяють сніг та мінусову температуру. Ми готові до великих снігопадів. У нас щодня працюють дорожні робітники, які готові розчищати пішохідні переходи, які у нас є на балансі, і тротуари, і дороги», - підкреслив Віталій Левін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини