У Харкові підвищиться тариф на вивезення сміття
12 грудня 2018 17:49 Місто
У Харкові підвищиться тариф на вивезення сміття Виконавчий комітет Харківської міськради сьогодні, 12 грудня, на засіданні затвердив тарифи на послугу з вивезення побутових відходів.

Йдеться про послугу, яку надає КП «Комплекс з вивезення побутових відходів».

Як повідомив заступник Харківського міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, тарифи збільшаться для всіх категорій споживачів, в тому числі для населення. Згідно з проектом рішення, вартість послуги з вивезення побутових відходів складе 22 грн 8 коп. на одну людину в місяць (зараз - 10 грн 15 коп).

За словами Михайла Фатєєва, діючий тариф був затверджений в листопаді 2014 року. За минулі чотири роки значно зросли складові собівартості цього тарифу. Так, вартість дизельного палива і бензину підвищилася в 2,1 раза, вартість паливно-мастильних матеріалів - в 2,9 раза, ціни на матеріали і запчастини зросли в середньому в 1,6-4,5 раза. Також значно збільшилися витрати на оплату праці.

«Рівень прожиткового мінімуму для працездатних осіб зріс в 1,6 раза, коефіцієнт співвідношення мінімальної тарифної ставки робітника першого розряду за видами робіт і окремими професіями - в 1,4 раза, рівень мінімальної зарплати - в 3 рази», - зазначив Михайло Фатєєв.

За його словами, таким чином, доходи підприємства, одержувані за рахунок оплати послуги з вивезення побутових відходів за чинним тарифом, вже не покривають витрати на цю роботу. У 2018 році для забезпечення працездатності підприємства міська рада надала КВБО фінансову підтримку в сумі 21 млн 76 тис. грн, але навіть при цьому за дев'ять місяців поточного року підприємство отримало збиток у сумі 15 млн 702 тис. грн.

Михайло Фатєєв підкреслив, що запропонованим проектом рішення передбачено приведення тарифу на послуги з вивезення побутових відходів у відповідність з економічно обґрунтованим. Тариф розрахований суворо відповідно до порядку формування, затвердженого Кабінетом Міністрів України. Проект рішення був опублікований для обговорення і пройшов процедуру необхідних погоджень.

Нові тарифи почнуть діяти з 1 січня 2019 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини