У Харкові підвищуватимуть цифрову грамотність населення
03 грудня 2019 17:09 Суспільство
У Харкові підвищуватимуть цифрову грамотність населення Презентація програми розвитку цифрової грамотності серед українців відбулася сьогодні, 3 грудня, у Музеї програмного забезпечення і комп'ютерів НТУ «ХПІ».

Подробицями проєкту з представниками комунального закладу «Офіс реформ Харкова» та Молодіжної ради при Харківському міському голові поділилася заступник міністра цифрової трансформації Валерія Іонан.

За її словами, Міністерство цифрової трансформації ставить перед собою амбітну мету - навчити за три роки цифровій грамотності 6 млн українців. Для цього запускається єдиний проєкт, який ділиться на дві частини.

«Перша - це національна освітня онлайн-платформа, де буде багато безкоштовних курсів, орієнтованих на різні цільові аудиторії, - вчителів, лікарів, батьків, людей старшого віку тощо. Безпосередньо перед своїм курсом їм доведеться пройти загальний курс, де розглядатимуться такі базові елементи, як пошук інформації, поштові клієнти, соціальні мережі, створення цифрового контенту, онлайн-безпека, вирішення дрібних проблем. Друга частина проєкту - це створення офлайн-хабів і партнерської мережі, куди будь-який українець, у якого немає доступу до інтернету або просто потрібна допомога з цих питань, може прийти і прослухати необхідний курс. Ця партнерська мережа зараз розбудовується», - повідомила Валерія Іонан.

За її словами, мережа почне роботу вже 21 січня 2020 року, і в ній одразу будуть доступні три курси - базовий, для вчителів і для батьків (інтернет-безпека для дітей), а потім упродвож року з'явиться близько 20 курсів.

Говорячи про потенційні точки співпраці з містами, зокрема, з Харковом, Валерія Іонан зазначила, що мова йде, перш за все, про створення цієї партнерської мережі. Заступник Харківського міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот підтвердив, що місто готове надати всю необхідну допомогу в реалізації цього проєкту. За його словами, у Харківській міськраді створять команду, яка працюватиме з Мінцифрою та іншими командами, які вже вчать цифровій грамотності у Харкові.

«Цифрова трансформація - це доступ харків'ян до якісних цифрових сервісів та послуг. Але для цього необхідно зробити так, щоб харків'яни вміли користуватися цими сервісами. Тому наше завдання - забезпечити розвиток цифрової грамотності, поліпшити ці навички та вміння у харків'ян. Ми підтримаємо проєкт міністерства: на базі бібліотек, центрів надання адміністративних послуг та інших установ всім бажаючим буде надана можливість отримати базові навички і пройти необхідний курс», - підкреслив Олег Дробот.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини