У Харкові планують побудувати реабілітаційний центр для людей з інвалідністю
15 листопада 2017 15:00 Міжнародне співробітництво
У Харкові планують побудувати реабілітаційний центр для людей з інвалідністю Міський центр для реабілітації людей з інвалідністю та учасників АТО, які отримали поранення в зоні військового конфлікту, планують відкрити у Харкові, на території соціального готелю.

Про це сьогодні, 15 листопада, на зустрічі з директором компанії GIZ-Україна Сабіне Мюллер повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

За його словами, кошти на будівництво центру будуть передбачені в міському бюджеті. У повністю адаптованій для людей з інвалідністю будівлі надаватиметься медична допомога, проводитимуться тренінги та навчальні курси. Ігор Терехов зазначив, що там планується встановити обладнання для відновних процедур, гімнастичних вправ, обладнати комп'ютерний клас, кухню, тобто створити всі умови для тривалого перебування людей.

«Ви багато подорожуєте і бачите, скільки людей з інвалідністю у країнах Європи, в аеропортах, на вокзалах, і скільки їх в Україні. У нас їх практично не видно, бо для них не створені відповідні умови. Тому ми хочемо втілити такий проект у життя і створити у нашому місті найкращі умови для цієї категорії громадян», - сказав перший віце-мер.

Сабіне Мюллер підтримала цю ідею. Вона сказала, що обговорить із колегами можливі варіанти участі та допомоги, які можуть надати Харкову для її реалізації.

«Це прекрасна ідея, потрібно створювати умови для людей з інвалідністю, допомагати їм пройти курс реабілітації, а також шукати для них нові можливості, робочі місця, щоб вони отримали допомогу та лікування, в тому числі і учасники АТО», - сказала директор GIZ- Україна.

Нагадаємо, що за підтримки GIZ у Харкові реалізовано чимало проектів. Серед них - будівництво модульного містечка для вимушених переселенців з Донбасу, соціального центру «Сім'я» та першого в Україні соціального готелю.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини