У Харкові почастішали випадки крадіжок домофонів
07 серпня 2015 12:46 ЖКГ
У Харкові почастішали випадки крадіжок домофонів У житлових будинках Харкова невідомі крадуть домофонні панелі і виводять домофонні пристрої з ладу.

Сьогодні, 7 серпня, журналісти разом з ремонтною бригадою побували в будинку на  пр. Гагаріна, 256, де в під'їзді №2 домофон навмисне вивели з ладу, і в будинку по пр. Героїв Сталінграда, 187, де у під'їзді №6 домофонну панель вкрали.

Як повідомив начальник філії КСП «Харківміськліфт» в Комінтернівському та Червонозаводському районах Сергій Семененко, за останні два тижні випадки розкрадання і поломок почастішали. Так, в районах, що обслуговує ця філія, було зафіксовано 128 таких випадків, а всього по місту - близько 600.

Начальник філії зазначив, що, швидше за все, обладнання виводять з ладу фірми, які раніше обслуговували домофони. За його словами, про це говорять самі харків'яни.

«Вони не мають права цього робити, адже домофони встановлювалися за рахунок жителів. У п'ятницю на проспекті Героїв Сталінграда пройшлися по трьох будинках, в яких вкрали панелі. Як кажуть самі мешканці, це зробили представники фірм, які раніше обслуговували домофони. У нас записані номери їх машини, всі дані передали міліції», - повідомив начальник філії.

У «Харківміськліфт» зазначають, що з мешканцями складають акти розкрадань, ведуть реєстр зламаного і вкраденого обладнання, передають їх правоохоронним органам, але відповіді поки не отримали.

Увесь ремонт КСП «Харківміськліфт» проводить за свій рахунок. Замінити одну панель домофона коштує близько 1 тис. грн. В день одна бригада виїжджає на ремонт приблизно за 20 заявками, 40% із загального числа яких по місту вже виконано.

Сергій Семененко звернувся до харків'ян з проханням бути уважними і у випадку крадіжок домофонних панелей відразу ж звертатися на підприємство або в інформаційно-диспетчерську службу «15-62». Він зазначив, що фахівці «Харківміськліфт» працюють в уніформі, і всі, хто буде без неї і без відповідного посвідчення, можуть виявитися тими, хто і краде домофони.

Нагадаємо, що оплачувати послугу за користування домофоном потрібно за єдиною розрахунковою квитанцією ПАТ «Мегабанк». Всім, у кого деякий час пристрої не працювали, «Харківміськліфт» проведе перерахунок оплати.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини