У Харкові понад 120 позичальникам відшкодують процентну ставку по «теплим» кредитам
19 квітня 2017 17:19 Економіка
У Харкові понад 120 позичальникам відшкодують процентну ставку по «теплим» кредитам Першим 126 позичальникам, які взяли кредити на утеплення будинків і квартир, частково відшкодують процентну ставку з коштів міського бюджету Харкова.

Про це сьогодні, 19 квітня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради повідомив заступник директора Департаменту економіки та комунального майна Дмитро Гармаш.

За його словами, за рахунок коштів міського бюджету фізичним особам компенсують відсотки за кредитами за березень 2017 року у розмірі облікової ставки Національного банку України, яка на 1 квітня становить 14% річних. На ці цілі місто спрямує понад 14 тис. 600 грн. Всього банками за даною програмою було видано кредитів на суму близько 4,5 млн грн.

Найчастіше харків'яни брали кредити на придбання енергозберігаючих вікон та балконних дверей, на придбання обладнання і матеріалів для робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, на придбання радіаторів водяної системи опалення, опалювальних котлів.

Нагадаємо, що ця програма почала працювати в Харкові з березня 2017 року. Міською радою підписано договори про взаємодію до 2020 року з «Укргазбанком», «Державним Ощадним банком України», «Державним експортно-імпортним банком України» та «ПриватБанком». Дізнатися більш детальну інформацію про умови видачі кредитних коштів можна в самих банках. Обов'язкова умова - людина, яка оформлює кредит, повинна бути прописана в Харкові, при цьому вона може проживати як в багатоквартирному будинку, так і в приватному.

Зазначимо, що також в місті діє програма для ЖБК та ОСББ, яка передбачає компенсацію тіла кредиту у розмірі 20% на енергозберігаючі заходи: утеплення фасадів, ремонт систем опалення, встановлення приладів обліку тепла, заміну вікон на металопластикові тощо.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини