У Харкові проходить медична конференція
15 листопада 2019 11:53 Медицина
У Харкові проходить медична конференція Конгрес «Людина і ліки» проходить сьогодні, 15 листопада, у коворкінгу «Fabrica.space» (вул. Благовіщенська, 1).

У ньому беруть участь харківські лікарі, представники Харківського інституту медицини та біомедичних наук, Київського медичного університету, Національного інституту фтизіатрії та пульмонології, лабораторій і різних компаній медичної сфери

Як повідомила засновник конгресу і співзасновник Української академії педіатрії Тетяна Голуб, бренд «Людина і ліки» працює вже понад 10 років по всій Україні і чотири роки тісно співпрацює з Українською академією педіатрії, яка увійшла в Європейську академію педіатрії.

За її словами, завдання заходу - надати корисну інформацію, яку лікарі зможуть застосовувати на практиці. Щорічно на конференції обговорюються нові актуальні напрями медичної сфери. Сьогодні учасники конференції розглянуть питання вакцинопрофілактики, раціональної антибіотикотерапії та антибіотикорезистентності; лікування цукрового діабету; теми алергії та атопічного дерматиту. Крім того, фахівець Національного інституту фтизіатрії та пульмонології (Київ) проведе тренінг з спірометрії - медикам покажуть, як за допомогою нових приладів вимірювати основні показники функцій легенів і інтерпретувати отримані дані.

«Триває реформа, лікарі зацікавлені у відвідуванні заходів, які є частиною безперервної медичної освіти. Сьогодні у нас працюватиме дискусійний клуб, і представники різних спеціальностей будуть обговорювати, як запобігти антибіотикорезистентності. Дерматологи нададуть інформацію лікарям первинної ланки. Важливо, коли лікар широкого профілю отримує знання від вузького фахівця. Ми розглянемо клінічні випадки. Тобто можна буде не просто послухати лекцію, а й отримати практичні навички», - повідомила Тетяна Голуб.

По завершенню заходу лікарі отримають сертифікат учасника, а ті, хто відвідають тренінг, - додаткове посвідчення.

«Європа вже давно працює на принципах доказової медицини, і ми хочемо впроваджувати в Україні реформи і знання, які використовують у всьому світі. Ми любимо працювати з Харковом, оскільки лікарі відгукуються, завжди зацікавлені в нових знаннях, комунікації з колегами з інших міст. І міська рада сприяє проведенню таких заходів», - сказала Тетяна Голуб.

Заступник директора Департаменту охорони здоров'я Катерина Коліушко зазначила, що Харків залишається науковим центром, і такі конференції дуже важливі, оскільки дають можливість лікарям підвищувати свою кваліфікацію.

«Харків - передове місто з проведення реформи. Дуже добре працює первинна мережа. І сьогодні на конференції є багато лікарів первинної ланки, які обговорять актуальні проблеми. Триває безперервна освіта лікарів, і такі конференції допомагають їм покращувати знання і вміння, що дуже важливо для всіх жителів міста», - підкреслила Катерина Коліушко.

Зазначимо, що конференція проходитиме до 16:30. Участь у заході - безкоштовна.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини