У Харкові проходить загальноміський суботник
03 листопада 2018 11:47 Екологія
У Харкові проходить загальноміський суботник Харків'яни прибирають опале листя і сміття - сьогодні, 3 листопада, у Харкові проходить загальноміський суботник.

Напередодні зими міські сквери, парки, «червоні лінії», прибудинкові та безхазяйні території приводять до ладу 16,3 тис. осіб, у роботах задіяно 206 одиниць техніки.

Представники апарату Харківської міської ради та низки комунальних підприємств вийшли на суботник у Молодіжному парку. Як повідомила заступник міського голови - керуючий справами виконавчого комітету міської ради Тетяна Чечетова-Терашвілі, у різних районах міста працюють всі структурні підрозділи міської ради.

«Також беруть участь всі комунальні установи, які своїми руками приводять місто до ладу і готують його до зими. Задіяна вся техніка. У Молодіжному парку працюють апарат міської ради та працівники комунальних підприємств. Вони упорядковують центральний парк Харкова, роблячи його красивим для жителів нашого міста», - зазначила Тетяна Чечетова-Терашвілі.

Секретар Харківської міської ради Олександр Новак подякував усім харків'янам, які підтримали ініціативу міської влади провести традиційний осінній суботник.

«Дуже приємно, що нашу ініціативу підтримали харків'яни, працівники міської ради, підприємств, установ. Такими силами ми наведемо лад, тому що осіннє листя вимагає великого обсягу робіт. Погода хороша, працюємо з хорошим настроєм, залучені депутати міської ради. Хочеться, щоб наше місто залишалося красивим, затишним і комфортним», - сказав Олександр Новак.

Заступник директора Департаменту комунального господарства Евеліна Станкус зазначила, що спеціалізовані міські служби постійно стежать за чистотою міста, учасники сьогоднішнього суботника допомагають їм. Співробітники департаментів міської ради задіяні в прибиранні різних об'єктів міста: у сквері на пл. Свободи, у Покровському сквері, парку Перемоги, парку Машинобудівників. Також представники міської ради прибирають у Дитячому парку Основ'янського району, упорядковують зелені зони на вул. Великій Панасівській, пр. Новобаварському, прибирають листя у парку «Зустріч», парку Маяковського в Індустріальному районі, у сквері на вул. Клочківській, 197.

Крім того, прибирання проходить на території установ соціальної сфери. Зокрема, біля Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова прибирають 25 співробітників Департаменту охорони здоров'я та представники медустанови.

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат, лікарня швидкої допомоги - найбільша за кількістю пацієнтів, яка працює у цілодобовому ургентному режимі. Відповідно, у неї найбільша територія - 8,1 га. І певні санітарні вимоги повинні дотримуватися не тільки у самому лікувальному закладі, а й біля нього. «Територія повинна бути чистою, прибраною, оскільки це в своєму роді обличчя лікувального закладу. Тісно працюємо з міськими службами, які допомагають вивозити зібране сміття», - зазначив Юрій Сороколат і повідомив, що територія всіх лікарень становить понад 100 га, і профільні служби, і співробітники медустанов постійно стежать за її чистотою.

Зазначимо, що також сьогодні міські служби приводять до ладу зупинки громадського транспорту, опори і підземні переходи. Працівники зеленого господарства вже прибирають квіти з міських клумб і квіткові інсталяції, які взимку збережуть і, якщо потрібно, відреставрують. Грунт на квітниках удобрюють і готують до зими, щоб навесні висадити нові квіткові композиції.

Зазначимо, що всього у рамках сьогоднішнього суботника планується вивезти близько 2 тис. куб. м листя.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини