У Харкові проходять заняття з дельфінотерапії для дітей переселенців
20 лютого 2017 14:42 Суспільство
У Харкові проходять заняття з дельфінотерапії для дітей переселенців Благодійний проект для дітей із сімей, які тимчасово переміщені з Донецької та Луганської областей, стартував сьогодні, 20 лютого, в Харкові.

В його рамках десять дітей з модульного містечка отримали по одному безкоштовному ознайомчому заняттю з дельфінотерапії.

Як повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, вже кілька років дельфінарій «Немо» співпрацює з міською владою і надає безкоштовні сеанси дельфінотерапії для дітей-інвалідів. Тепер від дельфінарію надійшла пропозиція організувати ознайомчі заняття для дітей-переселенців.

«Наші лікарі оглянули дітей з модульного містечка, і ті, кому показана дельфінотерапія, отримали відповідні пропозиції. Ми вже обговорили з керівництвом дельфінарію можливість організувати курси дельфінотерапії для дітей із сімей воїнів, які загибли в зоні АТО. Адже спілкування з дельфінами позитивно впливає на дитину, покращує психічний, емоційний стан», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Керівник Центру дельфінотерапії Олексій Поліщук також підтвердив, що навіть одне заняття позитивно впливає на дітей.

«Якщо курс дельфінотерапії передбачає планомірний, систематичний вплив на організм дитини протягом 10 сеансів, то в нашому випадку - це одноразові заняття. По суті, це знайомство з дельфінами. Тут ми робимо акцент на психоемоційний компонент: після цих занять дитина стає піднесеною, радісною, надовго заряджається позитивом», - зазначив Олексій Поліщук.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини